Skrivit och skrivit om


Så, äntligen! I dag kom jag igång igen och har skrivit vidare på mitt manus. Fortsatte med förbättringsarbetet och fyllde på miljöerna.
Det är lite roligt hur man ser saker annorlunda efter några dagars vila. Vissa avsnitt har jag skrivit väldigt snabbt, med det uttalade syftet att gå tillbaka och fylla på efteråt. Är det en bra strategi? Ingen aning, jag är nybörjare på detta.
Hur som helst, i dag läste jag om ett kapitel som jag tidigare inte reagerat nämnvärt på. Men nu. Det blev tvärstopp vid första meningen.
Det rådde en stimmig stämning på redaktionen.
Fy fan vad pinsamt! Efter lite klassisk omskrivning enligt principen Show – don´t tell blev det så här:
Rasslet av tangenter som trycktes ner i rask takt blandades med ljudet av papper som matades ur skrivare, telefoner som ringde och det dämpade sorlet av ett tiotal personer som försökte att inte störa varandra men samtidigt ville dela med sig av något viktigt.
Bättre, men kommer garanterat att putsas om både en och två gånger innan jag är nöjd.

Helt nöjd är jag dock med dagens arbetsinsats. Hann till mitten av sidan 99 – snart tresiffrigt!
Och så här i efterhand var det absolut värt att skippa försöken i går, då jag kände mig totalt jetlaggad. Kan man bli det av kultur- och väderkrockar förresten, eller är det bara tidsskillnad som gäller? Kändes i alla fall som att återkomsten till Sverige från Malta sög (jul)musten ur mig. I dag var ögonen pigga igen. I morgon fortsätter världens roligaste jobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s