Sniff, sniff. Vad är det som luktar här?


Jag försöker aktivt tänka på att använda alla sinnen när jag är ute på en plats och researchar. Hur låter det? Hur ser det ut? Hur känns det om man stryker handen längs den här texturen? Vad smakar det om jag slickar på den här lyktstolpen? (Nä, där skarvade jag visst lite.)

Det svåraste sinnet för mig är doften. Ibland övar jag i vardagen genom att försöka sätta ord på dofter runt mig. Och helst mer träffande än ”äckligt” eller ”gott”. Men min näsa är luktmässigt utmanad. Inte blir det bättre av att jag just nu är bomtät av en envis förkylning.

Mina texter brukar vara ganska luktfria, helt enkelt eftersom det är så jag upplever världen.

Lite har jag fått med förstås i det aktuella manuset (och jag får väl passa på att betona att alla utdrag är oredigerade och kommer att förbättras):
Isabella hade fått med sig lite jobbet hem; hon luktade en blandning av vanilj och svett efter en heldag på Thebrödsbageriet.
William borde sitta här i köket nu, ge sin mamma en blöt puss på kinden och protestera mot hennes försök att truga i honom prickigkorvmackor och sötdoftande varm choklad.
En unken pust avslöjade att någon stod där, men inte ett ord hördes.

I dag har jag bakat lussekatter, lite försenat eftersom jag inte ville göra det med snoret hängande över degen. Stod i den söta värmen men kunde inte komma på något bra ord för hur saffranskusar doftar när de precis kommer ur ugnen. Förslag?

I dag blir det eftermiddag/kvällspass i skrivlyan. Hörs i morgon!

Lussebullar

Väldoftande njutning?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s