Läsa med nya ögon


Ända sedan jag kom i gång med manuset på allvar har jag börjat läsa andras böcker med nya ögon.
Hur  gör en riktig författare med dialog, gestaltning, miljöbeskrivning och så vidare?

Just nu håller jag på med Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson. Försöker förstå varför den är så populär (har sålt 400 000 ex i Sverige enligt författarens blogg). Har kommit halvvägs in i den och inte riktigt hittat svaret än. Tycker dialogen är rätt krattig och en del av karaktärerna och handlingen lite väl förutsägbara. Fast jag grät hejdlöst på ett ställe, så någonting rätt har hon självklart gjort eftersom jag kunde leva mig in så.

Små citroner gula

På nattduksbordet just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s