VAD SKRIKER DU FÖR?


Jag har en massa böcker från reor, mässor och andra tillfällen som jag aldrig kommit till skott med att läsa. Vet inte vad det är som gör att jag fastnar för vissa och genast kastar mig över dem medan andra kan stå och damma i åratal.

Splitta nota av Åsa Lantz är en sådan. Den handlar om en 18-årig kille som döms för mord på en klasskamrat och vägrar berätta för någon vad som egentligen hände. Berättaren är hans mamma som försöker förstå det ofattbara.

Började med boken för några dagar sedan och det har jag inte ångrat. Den är välskriven och handlingen håller mig på halster.

Men en sak reagerar jag på. IBLAND SKRIKER BOKENS KARAKTÄRER ÅT MIG OCH JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR. Ja, Åsa Lantz använder sig av VERSALER lite här och där, när hon vill understryka något antar jag.

Det stör esteten i mig. Men vidgar samtidigt horisonten lite. Får man göra så? ropar den där lilla flickan i mig som storögt håller sig till reglerna till varje pris. Och det känns rätt gött att kunna svara henne med ett rungande JAMENVISST!

Splitta nota

Splitta nota av Åsa Lantz kom ut år 2000 på Albert Bonniers förlag. Nu har den hittat till mitt nattduksbord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s