Siktar mot stjärnorna


Hurra, måndag igen! Fortsätter med förra veckans arbete, att förändra en av karaktärerna så att hans/hennes (vill inte avslöja vem det är!) beteende stämmer överens med den psykossjukdom som jag reserachat fram.

Det är en mild variant som gör att personen kan ha ett näst intill normalt liv med arbete och lägenhet, men symptomen märks ändå rätt tydligt i tankar och reaktioner på omvärlden.

Kan berätta att jag klarade mitt kvantitetsmål och till och med kom en sida längre än tänkt (111) förra veckan. Kanske ställer jag målen för lågt? Den här veckan siktar jag högre, minst 114 sidor ska det vara när jag stänger ner butiken på fredag!

PS: Skrivadventskalendern har fortfarande inte presenterat vinnnaren av resan till New York. Trots att det skulle ske 6 januari. Undrar om det är ett bra eller dåligt tecken? Återkommer när jag vet mer. DS.

2 tankar på “Siktar mot stjärnorna

 1. Tycker att det är intressant att en del psykosociala sjukdomar har blivit mer … hmmm … synliga.
  Bara ett axplock ur TV/film-skörden:
  Asperger – Big Bang Theory. I rymden finns inga känslor. Sherlock Holmes passar perfekt, han har t o m blivit mer manisk/katalogiserande i de nya versionerna.
  Schizofreni/Sociopati – Dexter. Alla vampyr-serier/filmer. American Psycho.

  Jag anser att det ligger i människans natur att få saker förklarade – Varför dödade mamman sina två barn? Varför spränger man sig själv i luften för att döda andra?
  För om vi inte kan förklara ”ondska” eller ”onda gärningar”, vad händer då?

  Gilla

  • Intressanta tankegångar, håller med dig om att vi vill få förklaringar. ”Ondska” blir så svårt att förhålla sig till annars.
   Men. Ibland kan jag lite i smyg tycka att det har blivit nästan för poppigt med diagnoserna kring psykossjukdomar. I dag kan väl inte barn bara vara stökiga och överenergiska? De ska ha en massa bokstavskombinationer som en stämpel i pannan. Och man kan inte vara lite låg ibland och få massor gjort en annan dag utan att då vara lite bipolär …

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s