Mitt möte med Daniel


Han är något av en idol. Så lita på att jag blev minst sagt starstruck den där gången i somras, när våra blickar möttes.

Jag hade sprungit Stockholm Marathon och skulle passa på att träffa vänner med nyfött barn när jag ändå var i huvudstaden. Satte mig på Roslagsbanan. Pratade i telefon med maken. Blev plötsligt tyst. För där klev han in i samma vagn.

Daniel Sjölin.

Jag noterade det med snabbt rusande puls, men spelade cool och vände bort blicken. Såg han att jag tittade i smyg? Anade han ett fan där på bänken, en lång armslängd bort?

Han klev av några stationer före mig. Jag tittade på honom där han ensam lämnade perrongen. Undrade vad han skulle göra. Vad han tänkte just då. Var det stora, djupa tankar eller något trivialt om vad han skulle laga till middag?

Det enda jag med säkerhet visste var att jag missat det magiska ögonblicket. Då, när jag hade min chans att bara säga ”Hej, jag tycker du är fantastisk!”
Hade han tyckt det var jobbigt? Näh?

För dig som inte vet. I höstas kom beskedet att programledaren Daniel Sjölin lämnar svt-succén Babel (läs DN-intervjun här). I sju år hade han lett programmet med den äran. Ställde de oväntade, skenbart enkla frågorna till såväl nobelpristagare som storögda debutanter. Alltid med samma nyfikenhet och glimt i ögat.

Nu ska han satsa på skrivandet igen. Det måste jag ju ha förståelse för. Men Babel blir aldrig detsamma.

I dag kommer svt med besked om vem som får det svåra jobbet att fylla hans skor. Jessica Gedin. Har sett henne i På spåret och i andra tv-sammanhang. Kan säkert bli bra. Men hon är ju inte Daniel Sjölin!

3 tankar på “Mitt möte med Daniel

  1. Pingback: Klämmer in lite här och lite där | minnaulin

  2. Pingback: Radiotips | minnaulin

  3. Pingback: Hänt sen sist | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s