Vilar mig i form


Enligt olika skrivtips ska man lägga ifrån sig materialet om man kör fast eller plötsligt tycker det är bara uselt och värdelöst. Experterna talar om veckor och månader som texten ska ligga och vila i byrålådan.

Det känns alldeles för långt! Hur ska jag någonsin bli klar om manuset ska ligga där och tryna till ingen nytta? Och det är ju inte som att jag fått någon obotlig skrivkramp bara för att jag tappade lusten för berättelsen i onsdags.

Nu ska jag skriva ut hela alltet och nästa vecka börjar jag med att läsa på papper, från början till slut. Det har jag inte gjort det sedan någon gång i oktober. Hög tid alltså. Jag hoppas på lysande klargöranden och rent fantastiska nya idéer och vändningar!

Nåja, nu ska vi hålla tillbaka hästarna lite här. Det kanske inte blir några dramatiska ändringar efter fem dagar utan arbete med texten. Men en sak är säker, läsandet hamnar på en helt annan nivå när jag har en skön bunt papper i handen mot när jag sitter framför skärmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s