Ogillandeord


Att jag tycker att ord är viktiga är väl ingen hemlighet. Fast jag gillar långt ifrån alla. Vissa skickar rysningar av obehag längs ryggraden. Det kan bero på antingen innebörden eller hur bokstäverna är sammansatta: en del sticker i munnen och känns fyrkantiga när man försöker uttala dem. De värsta både låter illa och betyder nåt äckligt.

Här kommer några exempel på ord jag ogillar, utan inbördes ordning.

Vinterkräksjuka. Jag har aldrig ens haft vanlig magsjuka så jag kanske inte kan sätta mig in i hur plågsam denna åkomma egentligen är. Men den hör definitivt till kategorin äcklig/låter fult.

Fredagsmys. Uhhh, jag bara ser framför mig en familj som ska ta igen hela veckans brist på umgänge. Tvångsmässigt med äckliga tacos och litervis med läsk.

Mellis. Egentligen alla förkortningar som slutar på -is och som ofta har med småbarn att göra. Mellis ger mig omedelbart associationen kladdig tvååring med mosad banan i hela ansiktet.

Konferens. Fika, prat, mat, fika, prat, prat, fika, bensträckare, kaffe och kaka, prat, prat, prat, prat. Så kan det vara och jag har svårt att se effekten, blir numera trött och får en sur kaffeuppstötning bara jag hör ordet.

Vilka ord som förtjänar pluspoäng berättar jag en annan dag. Trevlig fredag!

2 tankar på “Ogillandeord

  1. Lite skoj, tänkte på det själv igår att det finns ord jag ogillar, som när jag läste i Aftonbladet o läste ordet ” maktens borg” och de mena ett vanligt tegelhus i gråa Stockholm där det sitter några gråhåriga feta gubbar som tror de gör Sverige. Nä,nä mina drömmar ska de ej få krossa, ett borg är där vackra prinsessor och modiga riddare som Ivanhoe bodde i…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s