Kvinnligt & manligt?


Min resa till London med romankursen närmar sig med stormsteg. Ska bli så jäkla kul! Kursledaren har lagt upp ett forum där deltagarna kan se förberedande föreläsningar och lite annat. Man kan också presentera sig för gruppen.

I dagsläget har jag sett åtta presentationer av de totalt tio som anmält sig. En sak blir snart uppenbar. Könsfördelningen.

Av åtta deltagare som berättat något om sig själv är åtta kvinnor.

Vad kan det bero på? Är kvinnor sämre på att skriva? Det tror jag inte. Jag har naturligtvis en annan teori. En fantastiskt grov generalisering, vill jag tillägga innan jag får uppretade grupper av både män och kvinnor med blåslampor och högafflar efter mig.

Kan det vara så att män har en större tilltro till sin egen insats, mer självförtroende helt enkelt? Att de inte tycker sig behöva andra som berättar att det här funkar inte. Ser kanske ingen poäng med en grupp som peppar och visar på styrkor och svagheter i texten.

Eller är det rent av en praktisk fråga? Har de stackars männen svårt att ta ledigt från sina jobb en vecka i februari för att resa till London bara för sitt höga nöjes skull? Hoppas inte, det vore väl för sorgligt.

2 tankar på “Kvinnligt & manligt?

  1. Hm..intressant,,,,sen får väl man se hur många kvinnor vågar säga ” det här funkar inte”, verkar i min värld som de flesta kvinnor hellre väljer att säga ” kom igen”, ” duktig du är”, ” det där är toppen”…även om de kanske egentligen tänker så eller inte…eller så kanske det är så kvinnor tänker :))

    Gilla

    • Jag får börja med att säga att något inte funkar i nån annans text, så släpper det nog även hos de andra! För inget är så bra att det inte kan förbättras. Jag brukar vara rätt rak, även om det kanske inte alltid uppskattas …

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s