Hoppar snart av resan till Indien


Har lagt raden av biografier åt sidan och återgått till läsning av romaner.

Just nu är det ett av makens köp från senaste bokmässan i Göteborg: Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand. Enligt försäljaren i Norstedts monter skulle den vara som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann fast mycket bättre

Jag blev lite tveksam vid liknelsen, för trots att den är så himla poppis blev jag aldrig särskilt förtjust i Hundraåringen som … Den var helt enkelt lite för otrolig och för flåshurtig för att jag skulle orka ta till mig den helhjärtat.

Men löftet bättre än fick mig ändå att öppna boken. Det går trögt, kan jag säga. Mycket trögt. Så trögt att jag till och med överväger att lägga den åt sidan och ge mig in i något annat. Livet är för kort!

Det är inte att den är dåligt skriven. Men stilen är lite så där titta, titta, detta är så roligt formulerat, skratta nu då, skratta skratta!!

Jobbigt.

Kanske är jag också alltför olik huvudpersonen Göran Borg för att kunna relatera till berättelsen. Han är fet, trött, frånskild, ovillig till förändring, hatar att resa, vill helst sitta och tippa fotboll. Följer mycket motvilligt med på en gratisresa till Indien.

Fast det borde å andra sidan inte spela någon roll. Jag har läst massor av böcker om människor som är min totala motsats och ändå fängslats av deras öden och äventyr.

Eftersom jag inte kommit så långt så är allt i det stora landet än så länge bara stinkande, konstigt, korrumperat och jobbigt i Göran Borgs ögon. Och om/när han ändrar åsikt är jag som sagt inte säker på att jag fortfarande är med på resan.

Recensionerna är inte heller direkt översvallande. Läs vad Tidningen kulturenSydsvenskan och Helsingborgs Dagblad har att säga om boken.

Delhis vackraste händer

På nattduksbordet just nu.

2 tankar på “Hoppar snart av resan till Indien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s