Arbetsrapport


Precis som utlovat hann jag färdigt med förbättringsarbetet i dag.

Manuset har inte bara, förhoppningsvis, blivit lite bättre. Det har också svällt med fem sidor när jag gjort mina ändringar.

Jag har ju en förmåga att rusa på och glömma att stanna upp och gestalta. Det gör texten onödigt rumphuggen ibland och med för mycket ”skriva på näsan” i stället för att låta läsaren dra slutsatserna.

Ett litet exempel ur högen:
Markus tittade upp, fortfarande med en förbryllad uppsyn.

Inte direkt som taget ur floran av hur det ska se ut. Efter min blygsamma ändring blev det i stället så här:
Markus tittade upp. Vecket mellan ögonen djupnade.

Jag inser ju alldeles själv att detta inte är något som skulle få Augustprisets jury att dregla av beundran. Men kanske, kanske får det i alla fall läsaren att tänka att Markus är fundersam/förbryllad/annan passande synonym/ över något han ställs inför utan att jag måste trycka just det ordet i halsen på honom/henne.

I morgon ska jag ta tag i några lösa trådar efter genomläsningen. Bland annat kolla upp namnet på en trädgårdshäck som tappar bladen på vintern. Jag kan ju inget om trädgårdar!

Dessutom ska jag fundera över hur jag ska förbättra ett specifikt stycke som kräver lite mer jobb än jag mäktat med i den snabba redigeringsfasen. Där krävs minst några rejäla halvhalter och kanske att man måste rygga några steg också, om vi ska snacka hästspråk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s