Rivstart på romankursen


Sådärja, då var första skrivkursdagen avklarad. Det blev inte bara att sitta lugnt tillbakalutad och lyssna (vilket jag ju inte hade trott heller).

Vi fick göra flera olika korta skrivövningar. Bland annat att beskriva sitt egna skrivande som en metafor.

Så här blev mina snabbt ihoprafsade rader:
Mitt skrivande är som en skog med uppvuxna lövträd. Det är en snårig terräng och jag får allt som oftast hugga mig fram med fysisk kraft. Ibland måste jag stanna och vila mig mot barken på en björk. Trädtopparna slår i vinden och gör att solens strålar klarar att leta sig ända ner till mossan. Och då plötsligt kan det glittra till i ögonvrån. För där på marken finns den. Detaljen som jag sökte utan att veta om det själv.

Vi pratade också lite om perspektiv, karaktärer, hur man kan inleda sin text. Och så fick vi en hemläxa: att skriva en scen (helst ur det befintliga skrivprojektet) som skulle kunna vara en vändpunkt.

Jisses, det blir nåt att bita i! Men först en gemensam middag på en italiensk restaurang (som ibland ”är lite Fawlty Towers”, enligt kursledare Ann).

Trevligt folk, inspirerande övningar på den fantastiskt mysiga puben the Victoria. Veckan kommer bli görbra!

Skrivkursdeltagare

Mina framtida författarkolleger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s