I natt jag drömde …


I natt sa ett förlag JA till mitt manus. Jag blev otroligt förvånad och jäkligt nervös. Nu skulle helt plötsligt tre människor (det var ett litet, nystartat förlag) lägga sig i min text och leda in den på nya spår.

”En trilogi ska det bli”, utbrast en ung förläggartjej. ”Ja, som utspelar sig i samma område.”

Jag fick veta att en av de tre, en ung kille från Göteborg, hade sagt nej till manuset men blivit nedröstad av kollegerna. Göteborgaren tyckte karaktärerna var bara för mycket zzzzzzzz.

Tråkiga, alltså.

Och jag vet ju det. Det var ju därför jag blev nervös. Har ju en massa ändringar på gång och hade tänkt styra upp texten rejält innan det var dags att försöka få det till en bok. Kunde inte alls minnas att jag skickat in den till någon.

”Hur har ni fått tag i mitt manus?” frågade jag den mest entusiastiska förläggaren, en äldre herre med konstnärlig hatt och matchande trenchcoat. Han påminde om en fotograf som bodde på samma hotell när jag och C semestrade i Mexiko för många år sedan. Mannen log bara ett brett varggrin men svävade med svaret. Och inte ville jag rota för mycket. Jag hade ju blivit antagen!

Jag är förkyld. Kan det vara en febertopp som ligger bakom min dröm? Den var så verklig, så där som bara en dröm kan vara.

När jag vaknade var största känslan lättnad. Det hade nog mest varit jobbigt om manuset i sin nuvarande form skulle utsättas för kritiska läsarögon och recensioner. Nu har jag ju fortfarande chansen att få den bättre. Skönt!

2 tankar på “I natt jag drömde …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s