Ett steg närmare


I dag avslutade jag min avslappnade läsning av manuset. Alltså det där läsandet utan rödpenna och kritiska linser i ögonen.

Snart ska jag göra en redigering baserad på känslorna som uppstod.

 • Det behöver rensas på en hel del ställen, är för mycket gödslande med orden. (”Det lät som när en torr gren knäcks i skogen. Vasst. Genomträngande.” De där två sista orden är ju totalt onödiga!)
 • Jag ska titta över kapitlens slut. Några är rätt bra, med cliffhangers som till och med får mig att vilja läsa vidare trots att jag vet vad som händer närmast. Andra kapitel mår bättre av att jag stryker några meningar på slutet.
 • Säkert lite annat som jag kommer på.

Men sen. Jäklar! Då är det dags att glänta på dörren och släppa in den första gruppen av läsare. De som får tjuvkika, komma med kommentarer och förslag på hur det kan bli bättre och vad som får dem att fastna och inte tro på karaktärerna eller handlingen.

Jag skulle kunna sitta till döddagar och ändra för mig själv, men jag orkar inte längre. För nu behöver jag nya ögon.

Behöver jag tillägga att jag är SKITNERVÖS?

2 tankar på “Ett steg närmare

 1. Det här är något jag har stora darren för. Släppa in andra att läsa min bebis och ha synpunkter. Jag har alltid haft svårt att ta emot kritik och den här resan med skrivandet gör att man öppnar sig totalt för just det kritik eller konstruktiv kritik men det är en dock kritik. Jag önskar dig lycka till och att de som får äran att läsa. Att de gör det med öppna och konstruktiva ögon. Kram på dig!

  Gilla

  • Tack! Tänker verkligen betona att kritiken ska vara konstruktiv. Det värsta vore ju att bara få ett ”det var bra/dåligt” utan vidare motivering. För det är ju inte bara det ena eller andra 🙂 Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s