Dubbelt dåligt


Just nu läser jag En dag av David Nicholls.

En dag

Jag gillar verkligen formen. Hela handlingen utspelar sig på samma datum, 15 juli, men under 20 års tid. Vi följer Dexter och Emma från ungdom tíll vuxen ålder, var för sig och tillsammans under denna sommardag.

Men läsningen är inte helt utan problem. Det är inte David Nicholls fel. Inte alls, faktiskt. Och det beror inte bara på att jag hör Tommy Nilssons stämma i mitt huvud så fort jag ser omslaget på mitt nattduksbord.

Det är faktiskt rent tekniska grejer. Något måste gått fel i tryckningen. På väldigt många ställen är ord som innehåller bokstaven F särskrivna. Så här: … fi ngrarna … fi gurera … fi nansvärlden …

På ett annat ställe stötte jag på den allra märkligaste avstavningen: Skjor (byte av rad utan bindestreck) tan.

Ahhh! Det stör mig. Fruktansvärt mycket! Allt som drar uppmärksamheten från själva historien är ju bara DÅLIGT.

Det där med F-en mejlade jag faktiskt bokens svenska förlag, Printz Publishing och frågade om. Av ren nyfikenhet. Jag har ju köpt deras bok och vill bara veta hur det kan bli så där konstigt.

Det var för snart två veckor sedan. Har inte hört något. Zip. Nada. Nothing.
Och det är ju också bara för DÅLIGT!

5 tankar på “Dubbelt dåligt

 1. Han kanske stammar 🙂 Tråkigt men det har säkerligen blivit ngt fel i tryckeriprocessen. Det är så viktigt med kvalitetskontroll om och om igen innan våra kära böcker är färdiga och nerpackade i lådor. Det är för sådan här saker jag känner att jag gör rätt i att ge ut min bok på eget förlag för jag vill ha kontroll. Jag är ett kontrollfreak!

  Gilla

 2. Jag tänkte hyra in både lektör/redaktör och korrläsare. Och jag håller med dig till slut blir man blind. Jag har en duktig svärmor som även kan kolla texten men det känns bäst med någon utomstående. Men du ser själv i boken du läser nu, det kan alltid smyga in små eller större fel. Det är jättesvårt. Hur tänker du göra?

  Gilla

  • Inom kort åker texten på en första läsning hos några glada (gratis) amatörer. Sen tänker jag absolut hyra in en lektör också. Tänker försöka sälja in den till ett förlag sen och då antar jag att de har både korr och textkritiker som går igenom texten. Förmodligen blir det väl att jag ger ut den själv. Då gör jag som du och köper in alla tjänster som krävs för bästa möjliga slutresultat.

   Gilla

 3. Pingback: Lite mindre dåligt | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s