Betar av att göra-listan


I går dubbelkollade jag med mina amatörlektörer om de fortfarande är villiga att kasta sig in i mitt manus och komma med konstruktiv kritik. Två snabba ja – hurra!

Håller på med mina sista ”ska bara” innan det är dags att skicka. I går ändrade jag namn på alla mina delstycken. De har haft namn efter den karaktär som har perspektivet just då. Men ibland vill jag inte att man ska veta exakt vem det är som tänker och pratar. Därför heter nu styckena olika klockslag (kapitlen är döpta efter aktuellt datum för berättelsen).

Det tog tid. Kunde inte bara skriva ett klockslag, var tvungen att dubbelkolla om kapitlet redan hade en tidsangivelse och dessutom tittade jag igenom om det verkade rimligt att olika saker tog en viss tid. Då och då går de olika karaktärernas skeenden in i varandra under samma datum och då måste det ju passa in.

I dag har jag betat av följande från min att göra-lista:

  • Lägg till så att man förstår att David är lite utfryst pga att han inte går med i Mullers sekt och tror på allt.
  • Ändra i sista Johnny&Marika-kapitlet 14 december: den första som ringer, på hemtelefonen, är Erika. Sen ringer polisen på Johnnys mobil.
  • Ändra väder 30 april. Har varit en skitmånad.

Och detta har jag kvar innan det är dags att skicka:

  • Se över kapitelslut, bättre cliffhangers.
  • Rensa onödiga förstärkningar.

Låter det obegripligt? Det är för att du, som alla andra, är oinvigd i det där som jag pysslat med senaste året. Snart, snart är det ändring på det, åtminstone för den första utvalda skaran!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s