Här finns pengar att tjäna!


Man skriver inte för att bli rik. Jaja, Läckberg & Guillou och en rad andra har ju tjänat massor, massor på sitt skrivande. De är undantagen. De flesta skriver för att de inte kan låta bli, för att det brinner i kreativitetsådran, för att orden måste ut.

Men. Så finns det ett och annat initiativ som kan få även en ful och oetablerad skribent på grön(are) kvist.

Eller vad sägs om en novelltävling med 100 000 kronor i potten till vinnaren? Som utses anonymt av juryn! Umeå Novellpris heter tävlingen med det generösa priset. Deadline är 1 oktober. Som av en händelse samma datum som jag lite löst satt som deadline för mitt stora projekt.

Jag ska ta mig en allvarlig funderare och om jag får ihop något som jag tycker är tillräckligt bra ska jag skicka in mitt alster.

Till sist, äras den som äras bör. Tack till skrivarvännen Peter Fahlén, som skrev om detta på sin blogg och var den som satte griller i huvudet på mig.

6 tankar på “Här finns pengar att tjäna!

  1. Pingback: På edra platser, färdiga … tävla! | minnaulin

  2. Pingback: Nedräkning till smått och stort | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s