Första deadline är satt


Hur går det? När är boken klar?

Hittills har jag duckat från svaren på omgivningens frågor med lite undflyende kommentarer av typen bra eller snart eller vet inte eller inom ett till tre år.

Nu får det vara slutflummat. I dag bestämde jag mig för nästa stora steg på vägen mot bokhyllan. De professionella synpunkterna. Jag tänker anlita Författarcentrums lektörstjänst. Villkoren ser helt okej ut och föreningen verkar seriös med bra verksamhet.

Förhoppningen är förstås att kommentarerna ska ge mig sista skjutsen så att jag kan förbättra texten och sedan – äntligen – skicka manuset till förlag. Det blir en andra deadline som jag redan nu fasar och är nervös för.

Lektörstjänsten har sommaruppehåll mellan 30 juni och 5 augusti. Föreningen börjar ta emot manus igen under min sista semestervecka. Jag ska inte skicka in då, utan använda sista tiden i frihet (nåja, jag ska ju inte sitta i fängelse) till att finslipa detaljerna.

Men sen! 13 augusti. Samma dag som jag börjar jobba igen postar jag manuset. Nu är det officiellt och bara brutna armar ska få hindra att det blir så.

Du förstår säkert att jag måste sluta blogga och fortsätta skriva nu.

3 tankar på “Första deadline är satt

  1. Pingback: Semestertider = skrivtider (?) | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s