Första hjälpen för förvirrad författare


Jag har nästan alltid min text nära till hands i bakhuvudet. Helt plötsligt kan det dyka upp en tanke i en dröm eller i vaket tillstånd. Något jag ska lägga till, stryka, ändra.

Än har jag inte kommit så långt som till att ha ett anteckningsblock bredvid sängen och sömndrucket rafsa ner vad det nu var som slog mig. Jag tänker att om idén verkligen är så genialisk så kommer den nog tillbaka. Det är säkert en dum strategi.

Jag har i alla fall nått ett stadie där jag antecknar när jag är vaken. Senaste veckan har det poppat upp infallsvinklar någon timme efter att jag sparat manuset för sista gången den dagen. Oftast när jag ”tittat” på någon fotbollsmatch. Så värst intresserad är jag inte av vem som vinner och det bidrar säkert till att tankarna fladdrar i väg.

Har suttit kvar, men gjort en snabb anteckning i min iphone.

Upptäckte att jag hade några gamla idéer från ett annat heureka-moment. Så det gäller alltså inte bara att komma ihåg att skriva ner sina briljanta nya tankar utan även komma ihåg att man skrivit ner dem.

7 tankar på “Första hjälpen för förvirrad författare

 1. Jag har faktiskt ett anteckningsblock bredvid sängen och det händer att jag skriver nåt. Och sitter jag på bussen och kommer på nåt bra skriver jag det i min iPhone. Tankarna far åt alla möjliga håll och jag litar inte på att jag kommer komma ihåg det senare. Sen gäller det såklart att komma ihåg ATT man har skrivit upp något, och VAR man gjorde det. Men så senil är jag inte ännu så att jag glömmer det (bara en tidsfråga antagligen)
  Kram

  Gilla

  • Känner igen det där, snacka om nål i höstack. Jag har börjat använda sökfunktionen i word ganska flitigt. Om jag skrivit något nytt kanske jag har lagt ett specifikt ord eller något annat på minnet som jag då enkelt kan leta upp. Har hittills fungerat oväntat bra.

   Gilla

   • Ja det funkar ju om man har skrivit något annorlunda ord. Men jag undrar när jag för första gången nämner en karaktär vid namn Tom. Och söker jag på det får jag upp en hel del ord där tom finns med. T ex utom, runtom, tomma osv. Hopplöst! Så om du när du läser mitt manus blir förvirrad kring Tom så säg till!!! 🙂

    Gilla

   • Det där kan vara riktigt lurigt, gäller att vara försiktig med funktionen sök & ersätt. Jag bytte namn på en oviktig bifigur på det sättet – från Gun till Ingrid. Märkte senare att det stod Ingridor på ställe där det tidigare stått gungor …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s