Ninna, ninna, ninnana …


I Ariane Wahlgrens författarhus fanns ett litet bibliotek med proppfulla hyllor. Böcker som besökare haft med sig, allt från Sidney Sheldon till Leo Tolstoj och massor däremellan.

Så förutom att jag korrläste mitt eget manus i Aten hann jag med att plöja nästan tre böcker också. Tre väldigt olika böcker, men med det gemensamt att jag inte kunde lägga ner dem. Kan alltså varmt rekommendera följande:

 • Igelkottens elegans av Muriel Barbery. En portvaktstant i Paris med hemligheter hon inte kan dölja när den rike japanske mannen flyttar in. Han snappar genast upp hennes intresse för litteratur och filosofi. Det är en sån där bok man känner sig lite mer bildad och smart av att läsa.
 • Där tvivlet gror av Thomas H. Cook. Den udda sonen sitter barnvakt åt en åttaårig flicka, men nästa morgon finns hon inte kvar i huset. Jag fastnade totalt för denna bladvändare. Väldigt bra personskildringar och ända fram till slutet ville jag bara veta: vad händer nu? Så här vill jag också skriva en bok, alla de små sidohändelserna som ändå har betydelse för huvudhandlingen, misstankarna som börjar frodas när tvivlet verkligen gror (en passande titel, bättre än originalets Red leaves tycker jag).
 • [geim] av Anders de la Motte. Småfifflaren Henke tar sig vatten över huvudet när han antar utmaningen som en kvarglömd mobiltelefon på pendeltåget erbjuder. Lite åt Snabba cash-hållet men i mitt tycke bättre. Jag skrev ju att jag nästan hann läsa tre böcker. Den här fick jag lämna med några ynka kapitel kvar. I går beställde jag ett ex på Bokia, väntad leverans inom en vecka. Frustration!

 

10 tankar på “Ninna, ninna, ninnana …

 1. Läste Igelkottens elegans för nåt år sen här på Malta, har den hemma här, tror den var Maj bibliotekarien som jag fick den av , absolut läsvärd bok. Skoj att du gillade den med:) Tror nu att jag har en annan bok fast på engelska som jag tror du kan gilla, ska försöka komma ihåg att ta med den till Sverige när vi kommer.

  Gilla

 2. Den där engelska boken , rota fram den precis, ja på arbetstid men missar inget :).
  den heter ” Losing it” av Jane Asher. Ska försöka komma ihåg ta med den, lite konstig men charmig och man fastnar i den , i alla fall:) Finns ju så många böcker som går obemärkta förbi fast de kan va bra…

  Gilla

 3. Pingback: Hänt sen sist | minnaulin

 4. Pingback: Läsarservice | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s