Ny strategi, snart


Sedan jag började jobba har skrivandet halkat ner betydligt på min att göra-lista. Så ska det inte behöva vara! Det måste ju inte bli timtal med skrivande bara för att jag öppnar ett dokument.

Jag läste en så bra mening nånstans nyligen. ”Inte en dag utan en rad.”

Det rev ner prestationshindret på ett kick. Herregud, en rad ska man väl klara varje dag. Då har jag åtminstone umgåtts med materialet, fortsatt tänka på karaktärerna och fila på formuleringarna elle vad det nu är som ska göras. Och blir det fler rader gör det ju inte något.

Läste det på en blogg eller ett inlägg på en facebook-sida, en av alla skrivrelaterade jag följer. Det var hur som helst inte någon jag ens är vagt bekant med, därför kan jag inte göra som jag brukar och namnge källan. Förlåt.
Jag tycker ju verkligen att äras den som äras bör!

I morgon börjar jag. Då ska det inte bli en endaste dag till utan en rad!

4 tankar på “Ny strategi, snart

 1. Det låter mycket klokt. Ibland tror jag vi sätter ribban lite väl högt för oss själva och sedan får man bara dåligt samvete, blir irriterad på sig själv och andra. Istället bara sätta sig ner och kanske skriva en rad om dagen. Jag tror att det kommer resultera till att man sitter betydligt längre men man måste börja någonstans. Kämpa på 🙂

  Gilla

 2. Det rullar på faktistk men det känns väldigt tungt bitvis och ju mer jag skriver desto mer invecklat blir det, men det är kanske så det ska vara. Känns som om jag behöver strukturera upp det lite bättre. Men jag har så många olika ideér i huvudet 🙂
  Försöker få ordning på mina noveller. Det känns verligen jätteroligt. Men som sagt just nu springer jag på många bollar.
  Jag skriver i alla fall! Kram!

  Gilla

 3. Pingback: Deadlines, egenutgivning och bokmässan 2012 « Susanne Ahlenius

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s