”Äntligen!”


Man kan tydligen spela på precis allt. Årets nobelpristagare i litteratur, till exempel. Ja, vem blir det? Några snackisar är Joyce Carol Oates (har läst Svart flicka, vit flicka men blev inte lika betuttad som svenska dagbladets recensent), Margaret Atwood (är jag mycket förtjust i – heja, heja!) och Philip Roth (har läst delar av en för att den stod på kurslitteraturlistan i engelska C på högskolan. Inte min kopp te).

Men tydligen är japanen Haruki Murakami det allra hetaste namnet! Förmodligen inte för att han ligger bakom en av böckerna som jag har på nattduksbordet, Vad jag pratar om när jag pratar om löpning, utan för helt andra verk. Har hört gott om Norwegian Wood och är mycket sugen på att läsa den. Får bli en annan gång. Har ju knappt börjat på senaste bokmässeskörden.

För övrigt kan man även betta på Zlatan som möjlig vinnare av litteraturens värstingpris. Bolltrollaren ger 150 gånger pengarna så just i den här matchen är han nog inte att räkna med.
Här kan du se hela oddslistan hos paf och här finns listan från Bra odds!

Vem tror du att det blir? På torsdag klockan 13 har vi – ”äntligen!” – svaret. Då tillkännager svenska akademiens ständige sekreterare Peter Englund namnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s