Sammanställning av helgen


Äntligen fick jag ro och ork att sätta mig och jobba med manuset. Är mycket nöjd med helgens insats, som bland annat innehållit följande från lektörens lista:

 • Har strukit 34 suckar (av 48!), knappt 20 rynkade pannor och tagit bort ett tiotal onödiga andningar. Behöver nog kolla igenom manuset en gång till senare, så att det inte innehåller en massa trams av det slaget när det är onödigt. Men ibland får karaktärerna självklart andas, sucka och rynka pannan!
 • Har påbörjat en mängd nya scener för att täppa till logikluckan att det är för lite ståhej kring Williams försvinnande. Nu har jag bland annat lagt till en jobbig kvällstidningsreporter (Lukas Lender!) och en smaskig löpsedel.
 • För att öka uppståndelsen ytterligare har jag planerat för att Missing People ska ta sig an William och att han blir ett fall i Veckans brott. Eftersom jag aldrig sett programmet får jag nog researchtitta först (tack för Play!) och noga anteckna alla manér som Leif GW Persson har för sig. Glasögon av, glasögon på, med mera.
 • Har ändrat några enklare logiska luckor som inte kräver så många nyskrivna scener. Någon fick jag till genom att stryka text, så det gick ju fort.
 • En synpunkt var att jag överanvänder greppet att ha enstaka meningar på en egen rad. Och nu när jag kollar kritiskt på detta ser jag det väldigt tydligt. Vad tänkte jag på egentligen? Har påbörjat ändringen av detta.
 • Fixa indrag efter ny rad samt raden efter dialog.Jag trodde att sådant layoutfix hörde till redigeringen av boksidorna, men hade väl fel eftersom det var en punkt jag absolut skulle ändra enligt lektören. Påbörjat.
 • Påbörjat ändringar som gör att dialogen talar för sig själv, utan att jag måste beskriva hur karaktärerna ser ut eller vad de gör när de säger något.
 • Redan i fredags tittade jag över slitna uttryck och märkliga ordval.

I fredags jobbade jag två timmar, i går fem och i dag drygt fyra timmar. Elva timmar på en helg. Inte illa. Men det är ganska mycket kvar, redigeringen tar väldigt långt tid eftersom jag hela tiden måste ha koll på att jag inte gör så att något blir tokigt före eller efter ändringen.

2 tankar på “Sammanställning av helgen

 1. Oj, vilket gigantiskt städjobb du har gjort i helgen, rensat och möblerat om! Bra gjort. Jag vet, om man ändrar något på ett ställe kan det få konsekvenser för resten av manuset. Det gäller att läsa igenom igen sen och se så det fortfarande hänger ihop. Inte långt kvar till mållinjen nu Minna. Keep up the good work!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s