Experiment pågår


I dag tänkte jag leka lite och testa ett nytt grepp. Som manuset ser ut nu så är det indelat efter vilken karaktär som för tillfället är perspektivperson. Det nya som jag ska påbörja i dag är att skriva in en händelse som blir ramen för en ny scen. Sedan är tanken att de olika karaktärer får reagera på sitt sätt inför det som beskrivs.

Själva händelsen är ett avsnitt av Veckans brott på Svt1 och brottet som Leif GW Persson och Camilla Kvartoft tar upp är naturligtvis Williams försvinnande. Det berör förstås mina karaktärer på väldigt olika sätt, från att en knappt höjer på ögonbrynet till att andra ser sin värld gå under.

Utmaningen blir att få ett flyt i perspektivväxlingarna, så att läsaren hänger med på att det är nya karaktärer som tittar på det som kommer ur tv-rutan. Jag tänker mig att jag zoomar ut ur bilden och då och då gör korta mellanlandningar inne i huvudet på Agnes, David, Johnny och de andra.

Nu ska bara tankarna översättas till text också.

2 tankar på “Experiment pågår

  1. Jag hamnade som vanligt lite för länge i research/uppskjutningsträsket och hann inte riktigt klart med alla perspektiven i går. Såg inte helt galet ut det som blev, men det återstår en del skrivande och förstås sedvanligt filande därefter.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s