No, no WriMo


I dag är det 1 november och stora delar av bloggosfären går i taket av skrivarglädje. Jo, för i dag går startskottet för NaNoWriMo, som ser hur konstigt ut som helst men ska uttalas National Novel Writing Month, alltså nationella romanskrivarmånaden.

Herregud. Jag höll på att ryckas med av all entusiasm men besinnade mig ganska snart.

Själva idén är att man skriver en roman på 50 000 ord på en månad. En riktig utmaning som innebär att 1 667 ord ska ut varje dag. Sen har man ytterligare ett par månader på sig att fila till texten så tanken är ju inte att det ska bli perfekt med en gång.

Men det är ändå mycket som ska skrivas. Vi kan ju jämföra med mitt manus, som efter drygt ett års fokuserat (?) arbete närmar sig 84 000 ord.

Eftersom jag  fortfarande behöver fila hoppar jag NaNoWriMo den här gången och sparar krutet till Bakom stängda dörrar. Kanske gör jag som skrivarkurskompisen Linda Hedberg, och fixar till en egen variant. Jag kan ju ha ett eget litet distriktsmästerskap i skrivande med start i julhelgen.

Till sist får jag passa på att önska Susanne Ahlenius, Anna Keiler och Katarina Persson lycka till! De är tre av ett antal tusen som är med i utmaningen. Förmodligen har de redan rusat i väg och lämnat oss andra hostande i dammet.

6 tankar på “No, no WriMo

  1. Tycker absolut att du ska satsa på att fila ihop en egen utmaning som passar dig, för mig var det här den motivationen som saknades för att jag skulle komma igång med skrivandet igen 🙂

    Gilla

  2. Pingback: Nu vet jag när min bok är klar | minnaulin

  3. Pingback: Stretchar inför skrivarmarathon | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s