Logisk lucka?


Sid 133 – ”inte konstigt att julstämningen uteblev.” Vill man ha julstämning 27 november?

Det där är en synpunkt från lektören under rubriken Logik. Först höll jag väldigt snabbt med och tänkte att det måste jag ju ändra. Men, så, häromdagen på bussen hem från jobbet kom tankarna in på meningen. Och varför jag först skrivit dit den. Nu är jag inte alls så säker på att den ska ändras.

Den 27 november 2011 var ju faktiskt första advent. Jag känner många som börjar bli helt spattiga vid blotta tanken på jul redan i september (”Nu är det bara tre månader kvar till juuuuuul” kan det heta.)

Jag behöver inte gå särskilt långt för att inse att för vissa är det inte det minsta ologiskt med full julstämning i slutet av november. En mig närstående man insisterar till exempel på att vår lilla fejkgran ska upp första advent. När han märker att min entusiasm är på en något lägre skala tar han saken i egna händer och börjar pynta. Så om logiken haltar? Det är nog upp till varje läsare …

Julmani utan logik

Julmani utan logik?

2 tankar på “Logisk lucka?

  1. Jag gick in i en julpsykos för ca tre veckor sen. Köper varenda tidning som har julspeciak, funderar på vilket godis som ska bakas, vilken mat som ska lagas och vilket pynt som ska pyntas! Så 27 november ska man enligt mig känt julstömning i en och en halv månad 🙂 .

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s