Vardagsglädje i novembermörkret


I dag var en vanlig gråkulen tisdag i november. En sån där typisk vardag som flyter ihop med andra dagar som är till förväxling lika och gör att dagarna bara går och när man tittar tillbaka kommer man med ångest på att hallå, det där var visst livet.

Men i dag gjorde jag just den här vardagen till något att räkna med. Jag är så nöjd med min tisdag och mig själv, för att:

  1. Jag tränade genast efter jobbet som jag hade bestämt.
  2. Jag struntade sedan i att slötitta på något teveprogram som jag ändå inte bryr mig om och satte mig i stället och skrev en timme.
  3. Märkte att på det där dokumentet med lektörens synpunkter har andelen Kvar att göra krympt betydligt till förmån för rubriken Färdigändrat.
  4. Det är fyra veckor kvar till min självutnämnda förlagsdeadline och jag börjar tro att jag kan hålla den.

Herrreeeeguuud! för att uttrycka sig lite ranelidskt.

Och ja, jag vet, jämfört med några av mina mest ambitiösa skrivarbekanta är lite träning och en futtig timme med manuset blott en ynka droppe i havet. Men jag får inte alltid till den där timmen, varken på gymmet eller i skrivarlyan, hur goda föresatser jag än har. Så klapp på axeln, från mig själv till mig själv.

2 tankar på “Vardagsglädje i novembermörkret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s