Planenlig putsning pågår


Kom rätt långt i går med min tjuvstart, över hälften av manuset faktiskt. Och eftersom jag är på redigeringsomgång femtioelva så är väl det som det ska. Blir ändå fortfarande förvånad ibland när jag läser. Hur tänkte jag där?

Några av de mer pinsamma saker som jag strök i går:

  • Isabella knöt högernäven så att den vitnade. (Försöker dra ner på de där övertydligheterna. Väck med fluffet!)
  • ”Bla, bla, bla”, halvskrek hon. (Om det av det som sägs och sker i scenen inte framgår att karaktären är ganska upprörd så räddar inte det där halvskrek saken.)
  • Ett antal jävlar, helvete och fan.

Drar igenom resten nu. Sen ska jag förlänga en scen som var väl snuttig och har bra potential att styra in läsaren i ett falskt spår, en sån där röd sill som jag diskuterade med min första lektör alltså. När det är gjort ska jag fila till mitt följebrev, kanske blir först i morgon. För jag ska också till mitt nyköpta hus och dra ur spik ur golvet.

Stort och smått på min front i dag med andra ord. Ha en god lördag!

 

8 tankar på “Planenlig putsning pågår

  1. Vad duktig du är här är det skrivfri dag men jag har redan blivit sur o irriterad över att jag inte sitter och skriver 🙂 måste faktiskt ta hand om huset. Och julpynta för snart e det jul! Men ikväll ska det bli skrivtid. Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s