Hej, Karin


Hittade en lucka i julfirandet och satte mig i sängen med anteckningsblock och penna. Retro! Sedan började jag skriva helt fritt kring min nya huvudkaraktär. Hur hon ser ut, var hon är i livet just nu, klädstil, ålder, ja allt det där som har med karaktären att göra. Långt ifrån allt kommer att synas i själva texten sen, men jag måste ändå veta allt det där för att lära känna henne.

Hon fick ett namn också. Karin. Det låg rätt i munnen och passar in i personen jag ser framför mig när jag tänker på henne.

Tänker fortsätta så här, ta vara på pauserna som uppstår och anteckna stort och smått kring de olika personerna i nästa bokprojekt. Förra gången hittade jag på eftersom och hade skrivit en massa när jag blev tvungen att pausa för att ta dem på pulsen så att jag skulle förstå varför de gjorde ditt eller datt eller för att komma på vad deras nästa steg skulle bli. För vissa funkar det strålande att göra så. För mig funkade metoden sådär och jag skyller åtminstone några av alla omskrivningsrundor på den.

Men det är okej att jag famlade lite i blindo, för det var mitt första försök. Nu kommer allt gå så mycket lättare. (Nu hör jag mig själv om ett år inne i huvudet, och framtids-Minna hångarvar som bara hon kan.)

5 tankar på “Hej, Karin

  1. Det är något speciellt med att skriva för hand 🙂 och jag tänker också lägga upp efterföljande bok lite annorlunda, ibland har man varit litevöverallt och jag skulle behöva strukturera upp varje kapitel på ett lite annorlunda sätt. Vilket jag troligtvis kommer få göra innan jag skickar texten till Ann men även efteråt har jag en känsla av.
    Skönt att du ” hittade” ett namn så fort. Det är viktigt med namnen! Må så gott o en julkram från mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s