Exempel på refuseringsbrev


”Hej!
Tack för att du skickat in ditt manus till oss. Tyvärr måste vi tacka nej. XX-förlaget har en relativt liten utgivning och vill hålla listan liten även i fortsättningen. Vi är måna om att kunna ägna mycket tid och arbete åt varje enskild bok och författare. Det innebär att vi antar väldigt få nya namn och för närvarande passar inte ditt manus in i vår utgivning.

Det skickas många manus till förlaget och vi har dessvärre ingen möjlighet att kommentera innehållet närmare.

 Med vänlig hälsning,
NN, redaktör på XX-förlaget”

Ja, nu är jag alltså dubbelt refuserad. Den här gången per mejl vilket ju gör att jag kan berätta om det lite snabbare.

Positivt: att det var ett namn på en person som avsändare, inte bara ”bokförlaget”. Och att det fanns åtminstone ett försök till motivering, även om den doftar standardtext copy/paste.
Negativt: Hallå! Att de sa nej, förstås.

10 tankar på “Exempel på refuseringsbrev

 1. Hej Minna det är jag igen, du vet den där bruden som hade huvudvärk innan hon kommenterade på din förra kommentar om refuseringen per post. Nu har jag inte huvudvärk och är realtivt glad egentligen 🙂 En undran bara som du inte kan svara på men jag måste undra ändå. Varför kan de inte meddela eller skriva på sin hemsida vad det är ute efter, att de inte vill ha nya manus etc eller bara lägga ner verksamheten med att ta in nya författare. Hälsningar från en ledsen-å-dina vägnar-tjej Kramiz!

  Gilla

  • Det skulle ju underlätta både för skribenter och förlag. Min gissning är att de inte vill missa oväntade guldkorn, tänk om någon läser och inte skickar in sitt manus för att de inte tycker att det passar in i efterlysningen. Eller också vill de hellre ha tusentals manus för att ha möjligheten att sålla efter eget huvud. Men det låter jobbigt.
   Vissa skriver ju faktiskt att de inte kan ta emot manus och det känns ju mer renhårigt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s