Bakom skämskudden


Nu ska vi först göra en sak väldigt klar och tydlig. Skrivande tar tid att utveckla, de flesta (definitivt jag)  är barn i början och behöver helt enkelt lära sig vad som funkar och inte. Det är mycket naturligt att gömma undan det där som är uppenbart dåligt.

Jag tänker nu göra ett undantag och det är för konstens skull. Kan jag hjälpa nån stackars tvivlare, bara en enda, så är mitt syfte uppnått. Nu ska jag alltså delge dig, kära läsare, ett alster som har legat och dammat i en byrålåda i sedan tidigt 1990-tal. Och det har inte åldrats med behag, det är jag mycket väl medveten om.

Det finns två skäl till att jag vågar blotta mina brister i offentligheten på detta sätt.
1: det är inte den allra mest pinsamma texten jag skrivit som publiceras här nedan (även om någon säkert kan få den uppfattningen).
2: Jag har blivit bättre under de 23 år som passerat. Punkt.

Så. Nog med ursäkter. Här kommer den.

MASK
Ni ser bara min glättiga mask, ni hör bara mitt glada skratt.
Men titta lite närmre, så kanske du ser …
Min trötta blick, min sårade själ.
Lyssna lite noggrannare, så kanske du hör …
Hur falskt mitt skratt klingar.
Mitt olyckliga inre döljs så lätt av min falska mask.
Titta lite närmre, du kanske ser …

Madonnahäfte

Innanför pärmarna ryms stapplande skribentsteg

4 tankar på “Bakom skämskudden

  1. Du är underbar Minna 🙂 en typisk tonårstext med alla känslor som är tusen gånger starkare just i dessa år. Och texten är inte dålig, man kan ju förstå precis hur den här människan känner sig. Kram på dig!

    Gilla

  2. Måste ju hellt klart leta fram ” Spån från en verkstad” som vi gjorde som valt ” skrivarverkstad” under en vecka då jag läste till fritidsledare. Hade en väldigt duktig ledare då och vi var bara en grupp på sju personer som tillbringade dagarna tillsammans på en lägergård och övade på att skriva på olika sätt. Synd jag ej minns vad han heter, en väldigt inspirerande man…minns så väl att tyckte så kul med de olika uppgifter han gav oss. Ena dagen ett foto som man skulle skriva text till, andra dagen mer ” tekniska ” övningar. Jag vill så gärna läsa din bok så håller tårna ( som du vet är ju mina fingrar riktiga ” losers” så ingen ide hålla i de;)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s