Filmmanus klart!


Jösses! Mitt manus har visst gått och blivit film och det helt utan min vetskap.

Eller. Nä! Men det finns en film som snart har premiär med samma titel som mitt arbetsnamn på boken, Bakom stängda dörrar (http://www.sf.se/filmer/In-the-house/).

Betyder det nåt för mig? Knappast. Men om när jag ger ut boken får jag väl fundera ett varv till på titeln. Och om när något av de där förlagen som ännu hunnit säga ja till mitt manus hör av sig och tackar ja, låter jag dem avgöra hur det ska vara.

(Tack Anna Keiler för filmtipset!)

12 tankar på “Filmmanus klart!

 1. vad jobbigt, när man tycker man kommit på en bra titel och allt. Tycker själv det är svårt och kan tänka mig hur det känns att upptäcka att någon annan hunnit före… 😦

  Gilla

  • Ja, jag har ju levt med min titel i ett par år så det känns motigt att behöva ändra. Men jag har ett alternativ med liknande innebörd i bakhuvudet. Får smaka av den lite först bara.

   Gilla

 2. Har alltid haft en svag minnesbild att jag läst en bok som heter ” Bakom stängda dörrar” men mitt minne kan ju vara lite oklart ibland:) Googlade nu och såg hur boken ser ut och minns nu tydligt att jag äger den boken och har den i Sverige. Men är det inte fler sådana fall? Kan inte två böcker ha samma titel? Kan ju ej vara första gången det händer. Hoppas, hoppas du får ett positiv svar snart från nåt förlag.

  Gilla

 3. Om jag inte minns fel var det en riktigt obehaglig bok om ett incestfall. Inget som föll mig i smaken. Det lilla jag hört ur din bok tycker jag låter mycket bättre 🙂
  Men visst måste det finnas fler böcker med samma titel. Jag vet inte ens om man kan skydda en titel som man gör med ett företagsnamn.

  Gilla

  • Usch då, nej sånt är det inte i min berättelse. Jag har för mig att jag också hittat flera böcker med samma titel, det finns säkert inget formellt hinder mot det men jag antar att man undviker det så långt det går. Annars skulle kanske alla ta samma namn som bästsäljarna, i förhoppningen att sälja några exemplar extra på rena missförstånd 🙂

   Gilla

 4. Jag har faktiskt också läst boken som mamma har läst och minns också något om incest. Har för mig att jag inte läste färdigt den då den var alldeles för tung för mig. Tänkte mest säga att jag glömmer också titlar på böcker men sällan hur framsidan sett ut. Jag kan förstå att det känns trist att ha samma titel i den vevan men kanske om bokomslaget har en bild som man inte glömmer? Fast förstår precis känslan, titeln hör ju ihop med berättelsen. Det är som att byta namn på en människa man känt en längre tid, jättesvårt. Tvivlar inte alls på att du löser det på bästa sätt för dig, kanske kommer det något gott ur det? Vi bara inte vet det än och så säger vi en dag ”tänk vilken tur att den boken och filmen hade den titeln…”

  Gilla

  • Tack Sandra! Och jag tror att jag kan ha en annan titel på gång som passar minst lika bra, om inte bättre. Förmodligen får jag ändå göra en del ändringar i texten så det kanske kan kännas ok att ändra namnet också. Kram på dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s