Tudelat


Ibland kliver det in en tanke i hjärnan som slår rot och blir omöjlig att rycka upp. Fast den är jobbig. För att den har en poäng.

För hundra år sen (nåja, ett halvår) när några av mina testläsare hade tyckt till var det en som sa att det där borde ju vara två böcker.

Suck. Lägg av! Efter allt det jobbet jag lagt ner för att få de parallella historierna att åtminstone synka lite. Jag slog ifrån mig. Hårt.

Men nu har det hunnit upp mig och jag kan inte få ro. David. Det är den starka karaktären (efter alla omskrivningar så har han vuxit och gått från en tunn pappersfigur till en riktig människa). Han är kanske till och med stark nog för en egen bok. Och resten, det som var en huvudhistoria. Kanske bara är något jag ska strunta i. Eller jobba om. Till något helt annat.

Åhhhh. En del av mig tycker att nu blev allt bara väldigt besvärligt. En annan del av mig säger ”hey, nu har du ju kommit hyfsat långt med två böcker”. Återstår att se vilken halva som vinner.

Övrigt som hänt sen sist: Ännu en refusering. Ännu några tapeter uppklistrade i det där byggprojektet som nu allt mer ser ut som ett hem.

3 tankar på “Tudelat

  1. Förstår att det känns jobbigt, men kanske värt att fundera över iaf. 🙂 Ofta kan man få riktigt intressanta kommentarer om sånt här från testläsare, de ser liksom det hela med andra ögon än vi själva.

    Gilla

  2. Åh, jag känner verkligen igen det där. Att få respons som man inte riktigt vill kännas vid för att det innebär så mycket jobb. Jag har en skrivgrupp som jag får respons av (och ger respons till förstås) och ibland säger de helt otroligt jobbiga saker. Hittills har det alltid slutat med att jag kommit fram till att de har rätt. Det har bara tagit olika lång tid att komma på.
    Jag tycker det låter jättespännande att göra två böcker. De där idéerna eller karaktärerna som växer sig starka ur nästan ingenting är oftast de bästa, åtminstone är det så för mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s