Poetiskt


Visste du att det är Världspoesidagen i dag? Inte jag heller, innan diverse inlägg om just detta började ploppa upp i mitt Facebook-flöde i dag. Från bokförlag, bokmässan och liknande. Inte ett enda från en ”vanlig” människa.

Inte så konstigt. Jag känner ingen, så vitt jag vet, som läser poesi. Själv gör jag det inte heller.

Men jag har skrivit! För länge, länge sen. Typ i låg- och mellanstadiet, till lärarnas förtjusning.

Kanske inte för den strålande poetiska kvaliteten lika mycket som för det faktum att en liten elev gjorde sånt helt frivilligt och dessutom tyckte att det var rätt kul.

Dessvärre (?) finns inget sparat och jag kan för mitt liv inte minnas vad det handlade om. Nån slags sommarromantisk nostalgi, säkert med åtminstone en häst med på ett hörn.

Just nu, just i dag går lätt till Karin Boye. För det måste göra väldigt ont när knoppar brister. Varför skulle annars en ny istid ha börjat i vårt land?

http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/ja-visst-gor-det-ont.shtml

4 tankar på “Poetiskt

 1. Hej Minna!
  Jag har varit inne på din blogg lite då och då, och jag måste säga att jag beundrar att du vågade ta ledigt för att skriva. Dit har inte jag kommit riktigt än, men kanske så småningom.

  Jag läser också en del Karin Boye just nu, och skrev faktiskt om henne på min egen blogg för ett par veckor sedan (här finns det inlägget: http://lugndetordnarsig.wordpress.com/2013/02/26/for-tradets-skull/). Läs om du har lust.

  Lycka till med ditt skrivande, jag är säker på att du kommer lyckas förr eller senare!
  Vänliga hälsningar,
  Liv

  Gilla

 2. Hej, vad roligt med respons från en ”ny” läsare! La till din blogg i min reader, alltid bra med input från andra som stångas med orden. (Och ta ledigt om du bara kan, det var det bästa jag gjort på länge!)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s