Vad handlar det där om?


Exempel på kommentarer som fastnat i skräpfiltret (av goda skäl) senaste tiden.

1: ”I think everything published made a ton of sense. But, what about this? suppose you composed a catchier title? I am not suggesting your content isn’t good, however what if you added a post title to maybe get people’s attention? I mean Du är väl inte en TJUV? | minnaulin is a little plain. You ought to peek at Yahoo’s front page and note how they write article titles to grab people interested. You might try adding a video or a related picture or two to get people interested about everything’ve got to say.
Just my opinion, it would bring your website a little livelier.”

2: ”Hi! I just wish to offer you a huge thumbs up for your excellent info you have got right here on this post. I am returning to your site for more soon.”

De båda ovanstående kommentarerna kommer från två personer i Polen. Har tidigare fått andra från främlingar som hyllar mitt innehåll med superlativ – på engelska. Helt klart utan att ha läst ett endaste litet inlägg på min blogg.

Så vad vill de? Vad riskerar jag om jag godkänner kommentarerna (då kan de fortsätta att kommentera utan förhandsgranskning enligt mina blogginställningar)? Är det nån som har nöje av att skicka ut kommentarer på måfå och sedan förpesta bloggar med spam eller är detta en del av något större? Kan de kapa mitt konto?

Frågor, frågor. Jag fortsätter att ta bort dem. Och hyllar i stället alla er som kommer med genuina kommentarer, tips och hejarop. Ni är guld värda!

Jag ska bli bättre på att hänga med i bloggflödet. Men ni vet, ska bara först …

3 tankar på “Vad handlar det där om?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s