Detta är ett inlägg


Tja bloggen! Nu är jag här igen och tänker bara köra på som vanligt och inte låtsas om att jag hållit mig undan. Agera så där som man gör när man skäms lite för sitt beteende, med andra ord.

Det är lite för mycket inte just nu. Jag har inte läst, inte skrivit, inte orkat bry mig om något manus-skriv-läsrelaterat. Klorna ut när någon nämnt något manus-skrivrelaterat. Samvetet som pockar på när någon träffar huvudet rätt på den berömda spiken får mig att bli sur/snäsig/aggresiv. Och får mig att hata mig själv.

Så kan man ju inte ha det!

Operation skärpning inleds nu. Jag ska börja prioritera igen. Sätta saker jag gillar lite högre upp i att göra-stegen. Och även om mina tankar om mitt så kallade manus nog aldrig varit lägre så ska jag leta upp det, läsa och granska och se vad jag kan göra åt det. Men inte nu.

Du kanske tänker att jag genast börjar skjuta upp det där viktiga? Nä. Av rent praktiska skäl måste jag fortsätta att röja i mitt hem innan jag kan sätta tänderna i den där gamla texten. För först måste jag hitta den. Här nånstans är den, på vinden i det som nån gång ska bli kontor skrivarlya, i en av alla lådor. Tror jag. Den kan också finnas i garaget, som är i ungefär samma kaotiska tillstånd.

Blivande skrivarlya

Blivande skrivarlya

Men jag kan ha det rörigt och skärpa mig ändå. Börjar i en annan ände: läsandet. Sedan vi flyttade in i huset – i påskas, herregud! – så har jag inte ens öppnat en bok. Nån slags rekord som jag inte alls är ute efter att sätta. Men jag har varit så full av intryck och matt av allt jag pysslat med att ögonlocken glidit igen i samma stund som kroppen träffat madrassen.

Nu blir det ändring. Och vilken ändring! Jag ska äntligen få ägna mig åt Peter Fahléns bok, som jag nämnt tidigare här i bloggen. Längtar!

Minnets envishet av Peter Fahlén

Minnets envishet av Peter Fahlén

10 tankar på “Detta är ett inlägg

   • för mig blir det att börja på min läxa i en kurs på distans som jag anmält mig till (skriva kärleksnoveller för veckotidningar) och nu är det dax för del 2.

    Gilla

   • Åh, det låter kul! Jag skulle nog egentligen också behöva lite uppgifter från utomstående för att komma i gång, finns inget som en deadline för att få fart på skrivandet 🙂

    Gilla

   • deadline är verkligen bra och jag måste bli bättre på att planera in sådana annars kommer jag aldrig bli färdig. Det kommer göra att jag blir en grå, gammal bitter kärring som aldrig gjorde något av sin dröm. Så nu kämpar vi på Minna ok ?

    Gilla

   • Ja, verkligen! Den där bitterkärringen är min största mardröm. Ska rita av henne och klistra upp på datorn som ett varnande exempel.

    Gilla

 1. Den där boken du ska läsa vill jag med läsa. Får försöka få tag på den i juni när vi kommer. Det går åt böcker just nu här i svindlande fart. Så idag har jag bestämt att spara lite på de få olästa jag har kvar….eller så kanske inte…

  Gilla

 2. Pingback: Anti-målbild | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s