Jag har det bra


Detta är en serie i tre delar som ska bevisa att jag minsann kan annat än att sura och gnälla. Jag har det bra. Säkert bättre än de flesta. Men ibland behöver jag bara påminna mig om det och se det goda i stället för att gnälla över sånt jag ändå inte kan rå över.

Så här kommer en liten lista över blessings som jag tänkt på senaste tiden.

 1. Jag är frisk och har ett jobb. En älskad soul mate till make som får mig att skratta och som håller om mig när jag behöver det.
 2. Det där jobbet finns på cykelavstånd – och jag älskar friheten i det. Dessutom, trots en del mörka moln (bokstavligen, inte bara i mitt sinne) så har jag lyckats undvika regn nästan alla dagar. Och när det faktiskt har regnat så visade det sig att min hud var vattentät och inte smälte bort.
 3. Jag trodde aldrig att det skulle ske och i så fall verkligen inte så snabbt. Men jag bara älskar min trädgård! Kan stå i timtal och bara betrakta allt som gror, helt av sig själv. Och äppelträdet, det är ju ett kapitel för sig. Blomningen gjorde att jag ett tag trodde att vi flyttat till något sagoland. Magiskt.
 4. I dag var jag ute en sväng med bilen. Solen smekte vägen, jag var nästan helt själv. Då spelas Tracy Chapmans Fast car på radion. Ojojoj. Jag höjde så att volymen nästan fick rutorna att skallra. Hennes röst. Och texten. Den texten! Den är svart men så bra att jag fick ståpäls av lycka.
 5. Apropå text. Trots allt så har jag ju lyckats skriva en längre text med en början, en mitt och ett slut. Det kan inte alla skryta med.
 6. Apropå text #2. Jag gör tvärtom i arbetsrutinen med min nya idé. Lär långsamt känna karaktärerna innan jag börjar jobba på dator. Så sent som i dag satt jag och noterade diverse om mina två huvudkaraktärer när jag hade Göteborgsresa med tåg på schemat.

Avslutningsvis lite bildbevis från min vardag. Todelo!

Mitt äppelträd i full blom

Trollhätte kanal

Trollhätte kanal för ett par veckor sedan. Två minuter senare är jag hemma, utan en droppe regnvatten på mig.

 

 

7 tankar på “Jag har det bra

 1. Ibland behöver man stanna upp och glädjas åt saker som man ofta tar för givet. Det skulle jag också behöva göra. Jag ska verkligen försöka göra som du. Bra skrivet! Och fina bilder!

  Gilla

 2. Som någon vis författare skrev någon gång ”vi står med ena benet i det förflutna och det andra i framtiden och så pissar vi på nuet.” Jag tror det var Kay Pollack och kanske inte just så skrivet men ta hand om varandra och njut nu. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s