Äntligen lite ostadigt väder


I går kväll satt jag med maken och tittade på väderleksrapporten. Sol utlovades så långt det gick att se. Jag sa: ”om det blir någon dag med regn ska jag läsa”. För så illa är det. Jag har inte öppnat mina sidor än, trots att det gått snart två veckor sedan jag hittade manuset på vinden.

Så vad har hänt? Jo, tack en hel del. Har semestrat i Berlin en långhelg, grillat en massa, fikat och grejat ute i trädgården. Den blir lite finare för varje dag. Men en snygg trädgård gör ju ingen författare!

Som du kanske vet har SMHI fel ibland. Eller också hade någon förlagsgud ett finger med i spelet. För jag vaknade till regnvåt asfalt, träd som kämpade mot vinden och fjorton grader. Den där solen som utlovades i går lyste klart med sin frånvaro.

Och. Halleluja. Jag satte mig under eftermiddagen i en bekväm fåtölj med en kopp kaffe och började läsa. Trots att jag inte ens tittat åt manuset sedan tidigt i december kändes allt väldigt välbekant, som att dra på sig ett par bekväma och sedan länge ingångna tofflor.

Hann inte färdigt, långt ifrån. Men hann i alla fall tänka att även om jag inte tycker att allting är skit så förstår jag varför den inte blivit antagen. Det är något omoget över texten, särskilt inledningsvis. Jag vet ju att särskilt en av karaktärerna växer till sig rejält mot slutet. Om man orkar läsa så långt.

Fortsättning följer.

PS: vadå ”satte mig under eftermiddagen” kanske du tänker. Ja. Var tvungen att städa först. Kommer aldrig lyckas bli en sån där skönt bohemisk kulturtant som rycker kokett på axlarna åt dammråttor och disk. Kan man vara lite lagom prydlig och ändå kulturell? Hoppas, hoppas. DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s