52:5 – veckans grej för författare


En facebook-vän skrev i dag att det är internationella bokveckan. Kanske, kanske, det är i alla fall litterärt värre med bokmässan på gång till helgen och allt. Men det var nog inte det som avsågs.

Så. Vad handlar detta om? Reglerna är enkla: Ta den bok du har närmast till hands, slå upp sidan 52 och skriv den femte meningen som din statusuppdatering.

Eftersom jag är en sån rebell (obs: ironiflagg!) ändrar jag i uppmaningen som jag vill: gör samma med sidor och meningar, men med manuset du just nu jobbar mest intensivt med. Posta det på din blogg.

Så här ser formeln 52:5 ut i mitt manus: ”Det hade han sagt mer än en gång.”

Hmmm. Ska nog ändra regelverket betydligt vildare nästa gång så att jag kan styra lite bättre över utfallet. För det där lät ju lamt minst sagt.

10 tankar på “52:5 – veckans grej för författare

  1. Pingback: Mening 5 på sidan 52 | Anna Keiler

  2. Jag har inte kommit så långt i något av mina projekt då jag håller på att skriva om dem. Att skriva den gamla versionen av meningen känns därmed inte så relevant :P. Annars sitter jag och läser en ”jättespännande” bok om källkritik. 52:5 där är ”I ett sådant fall blir ett vittnesmål inte nödvändigtvis trovärdigare ju fler som tror sig se samma sak”. Kanske insprirerar det till någonting?

    Gilla

  3. Pingback: Femte meningen på sidan 52 | Lugn. Det ordnar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s