Hej då, Marika. Hej, Malin!


Vardagarna den här veckan har varit galna. Jobb, jobb, jobb. Som lett till sömnlöshet. Som lett till den stora tröttheten. Och när jag fått en lugn stund så har mitt lata arsle hamnat i tevesoffan och inte i manusredigeringsstolen.

Vilket säkert är lika bra, för jösses vad det är jobbigt att sitta och koncentrera sig på en text och försöka hitta svagheter, korrfel (ja, fortfarande dyker de upp) och annat som ska göras för SISTA GÅNGEN! Har ägnat större delen av helgen åt detta. På två dagar har jag lusläst och redigerat ungefär 80 sidor. Snabbare går det inte. Men nu närmar jag mig slutet, runt 50 sidor kvar.

Så vad gör jag? Jo, tack som frågar! Det blir i det här stadiet inga större förändringar av själva storyn. Den är vad den är. Men formuleringar som jag stör mig på under min högläsning sitter jag och filar på. Vissa går snabbt, så ska det vara tänker jag och så är en mening eller två ändrade. Andra sitter jag och gnuggar på fram och tillbaka tills jag tycker att det åtminstone är en förbättring mot tidigare. Som om jag skulle kunna avgöra det, så insyltad som jag är.

Men det hände en stor grej i dag i alla fall. En av huvudkaraktärerna bytte namn!

När jag var på romankursen i London och läste ett stycke som handlade om Marika som interagerade med karaktären Erika så var det en av deltagarna som anmärkte att hon tyckte att det var lite svårt att hålla isär dem. Namnen låter ganska lika. Precis det slog mig i dag (ehm, bara ett och ett halvt år senare …).

Så. Marika blev Malin. Inte bara på grund av den där synpunkten. Jag har egentligen inte gillat Marika från start, det var bara ett namn jag kom på i all hast för hon var ju tvungen att heta något.

Återstår om ändringen kvarstår nästa gång jag tar upp manuset. Men spontant tyckte jaga att Malin blev en bättre karaktär när hon fick sitt riktiga namn.

9 tankar på “Hej då, Marika. Hej, Malin!

  1. Har också fått ändra namn på en av karaktärerna och det tog ett tag innan jag visste vad han skulle heta faktiskt. Nu har han inte en av huvudrollerna men hans namn, Tate och huvudpersonens namn, Tyler, det blir för många T:n 🙂

    Gilla

  2. Hehe, visst är det typiskt det där, att ens responsläsare nästan alltid har rätt? 😉 Jag har också varit med om att kämpa emot i mer än ett år, för att sedan inse att de haft rätt hela tiden. Och det kommer nog hända igen… Bra gjort att du bytte!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s