Det spökar!


Nej, nu börjar jag snart tro att jag aldrig blir klar. Manuset har fått eget liv. Det spökar! Jag ska ta det från början.

Sitter här i godan ro och ska fila till småsaker, typ skriva in namnet på tryckeriet och annat rent praktist arbete – för manusfilandets dagar är över. Varje gång jag trott mig vara klar har jag sparat min wordfil som pdf,det format som jag ska skicka till tryckeriet. Men varje gång jag skummat över det har jag sett något konstigt fel.

På ett ställe var det ett stort tomt fält där det borde vara text. Öppnade word-filen. Ja, det var en refräng i en populär danslåt från 2011, då boken utspelar sig. Efter mycket tandagnisslan kom jag till slut på vad detta kunde bero på: jag har kopierat textsnutten från en sajt som skriver låttexter. Pdf-filen kände inte igen den formateringen, för när jag skrev in allt för hand i word och sparade om så fanns snutten där. Puh!

Även word har krånglat. Min bok delas upp i Då, Nu och Sen som jag skriver med VERSALER. Men DÅ blev plötsligt DA utan att det där jäkla A-et gick att få en ring över. Även där hjälpte det bara att skriva in ordet igen. Orsaken? Vet fortfarande inte.

Nu inväntar jag synpunkter på min baksidestext.Om jag vågar ska jag göra en sista kontroll av allt, inklusive den där förbannade pdf-filen, i morgon. SEN SKA DET SKICKAS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s