Småjobbigt


Hmmm, fick kalla fötter och indragna öron. Förmodligen utan att det behövs. Men om jag har rätt? Då kan jag förlora en massa pengar och kanske inte ens får min bok, vad vet jag.

Mitt utvalda tryckeri fick allt material de begärt i söndags. Redan samma kväll fick jag ett glatt mejl om att allt spontant såg bra ut, jag skulle bara invänta ett mått på omslagets rygg sen skulle det inte vara något mer.

Sedan blev det tyst. I dag mejlade jag. Ville veta om de där fyra veckorna som hela processen skulle ta hade börjat ticka än och när jag skulle få det där ryggmåttet. Svaret kom ganska snabbt. 25 millimeter. Och tryckningen börjar så snart jag betalat fakturan.

Den kom i ett annat mejl minuten efter. Fakturadatum: i dag. Senaste betaldatum: i dag.

Jag förstår dem. Jag kan vara värsta lurendrejaren och då står de där med allt jobb gjort och inga pengar. Men de måste också förstå mig. DE kan vara värsta lurendrejarna.

Nu har jag kontaktat konsument Trollhättan som ska kolla vad jag egentligen kan begära och vad jag ska göra. Återstår att se om Skuggplats blir årets julklapp.

6 tankar på “Småjobbigt

 1. Det låter väldigt märkligt att de måste ha betalt samma dag som de skrev ut fakturan. De kan ju lika gärna vänta med att trycka upp den, och ge dig mer tid att betala på. Är du orolig för att de kan få för sig att försöka stjäla?

  Gilla

  • Det känns bara olustigt att betala så mycket innan man har varan i sin hand. Konsumentvägledaren avrådde bestämt, är det nåt fel på boken så är min chans att få rätt betydligt mindre om jag redan betalat. Går de i konkurs innan de hunnit trycka förlorar jag både pengar och bok. Och sen kändes det rätt desperat att skicka faktura som skulle vara betald samma dag, det är ju inte ens tekniskt möjligt via internetbanken, tidigast dagen efter kan en betalning registreras.

   Gilla

   • Jag förstår. När det gäller allt annat betalar man ju i efterhand. (T.ex. hantverksarbeten). All lycka till!!!

    Gilla

   • Tack! Och jämförelsen med hantverkare är intressant, vi har renoverat ett hus för en dryg miljon och inte betalat en krona innan jobbet var gjort 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s