Har vänt blad


Oj, nu hände det saker snabbt. Jag har bytt tryckeri!

Min magkänsla var fel så fel och den bekräftades av mitt samtal med konsumentvägledaren. Så här sa de i korthet: ”Vi skulle aldrig råda någon att gå med på att betala så mycket för en vara innan man ens sett den. Går tryckeriet i konkurs innan de hinner trycka min bok är jag som vanlig privatperson sist i högen av folk som kan få pengar tillbaka. Vill jag klaga på något är mina chanser betydligt sämre att få rätt om jag redan betalat. Företaget gör dock inte något fel, de får själva avgöra vad som ska gälla hos dem. Men det är upp till mig som kund att bestämma om jag går med på det. Skulle företagaren själv gå med på att betala den summan för något hen inte sett?”

Jag fick rådet att gå till ett annat tryckeri. Eventuellt kunde jag förhandla villkoret och gå med på att betala maximalt hälften i förskott. Det mejlade jag till tryckeriet i går eftermiddag. Tidigare har de svarat ganska snabbt och på udda tider. Nu förblev det tyst. Därför kollade jag vidare i morse med ett av de alternativ som jag också fått in offerter från. De vill ha hälften i förskott och tar 600 mer för tjänsten totalt.

Så jag slog till. Ringde upp för de vill veta mer om vad jag önskar för papper till exempel. Papper? Alltså. Jag kan inget om olika sorter ”Munken” säger mig inte mycket till exempel. ”Har du vägarna förbi kan du ju komma hit och titta” säger mannen som jobbar på företaget i Stockholm och tror att alla andra finns där också.

Haha! Nu slumpar det sig ju så att jag SKA till huvudstaden i dag! Så det blir ett besök på företaget som kommer att namnges när allt är klart. Och skrivarkryssning med romankompisar. Ojooojjojo. Vilken helg!

PS: jag mejlade förlag nr 1 i morse efter att jag kollat villkoren med förlag 2. Då gick han helt plötsligt med på att dela upp betalningen på hälften före och hälften efter. Men först alltså efter att jag sagt att jag går vidare. I går verkade det helt omöjligt. DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s