Dagens verktyg


Äggklocka

Bara sju minuter kvar!

Jag har testat ett nytt grepp ett par dagar, för att komma åt herr Prokrastinering. När jag tryckt igång datorn sätter jag en äggklocka på femton minuter. Det är min ”uppvärmningstid” då det står mig fritt att kolla facebook, bloggar, mejl och what not.

Senast när den ringer (väldigt högt!) ska jag ha öppnat dagens manusuppgift och kanske till och med hunnit plocka med ett ord eller två. Om inte, är det en tydlig signal att jag ska släppa allt annat och GENAST SÄTTA FART!

Det här tipset kommer från Ann Ljungberg. Jag har anmält mig till hennes gratiskurs Skriv boken steg för steg, vilket innebär att man då och då får ett mejl med lite matnyttigt för skrivandet.

Fast. Nu ljög jag visst. Hennes tips var ju helt tvärtom. Man ska sätta sin äggklocka, så långt är det rätt, men under tiden som den tickar ska man arbeta intensivt och får släppa sitt manus först när tiden går ut.

(Rebell är mitt mellannamn.)

2 tankar på “Dagens verktyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s