Vändpunkter i vardagen


Alltså gårdagen! Den gick från nervös hjärtklappning med spontana svettutbrott till leverans av gåva med så mycket värme och tanke bakom att jag blev helt darrig igen fast av andra orsaker.

Vi tar det från början.

Satt på jobbet när min privatmobil plingade till. Mejl. Det brukar mest vara olika ressajter som vill berätta om senaste erbjudandet till ett exotiskt mål. Som jag inte tänker boka just nu. Alltså struntade jag i ljudet och arbetade vidare.

När jag slutligen kollade höll jag på att trilla av stolen. Mejlet var från Vulkan.

”Hejsan. Ni har redan skickat en fil tidigare, och boken är skickad till tryck sedan  en vecka tillbaka. Så den är redan under produktion. Eller hade ni någon tanke med att skicka inlagan på nytt? (Det framgår inte av erat email.)”

HERREGUD! Ni förstår tankarna som for omkring som yra pingisbollar i min skalle. Jag har bara skickat två versioner av texten: en i november och en efter granskning av provtrycket. Så VILKEN variant var nu under produktion? Den med en massa korrfel och fel utgivningsår eller den med något färre korrfel och rätt år? HJÄLP!

Efter några förvirrade mejl visade sig allt vara ett enkelt misstag. När jag skickade min uppdatering (typ 23.30 söndagen innan årets första jobbdag) hade jag först råkat trycka på en mejladress som automatiskt skickade från makens mejl (på något tekniskt vis som jag väljer att inte ”förklara” närmare än så.) Jag upptäckte det och skickade med min egen fem minuter senare. Och hade glömt allt sekunden efter att jag fick bekräftelsen om att filen var mottagen dagen därpå.

I går var maken inne och rensade i sin mejl. Först då skickades mitt felaktiga Vulkan-mejl i väg. Och mottagaren tänkte självklart inte på att skicka-datum var den 12 januari. Allt är som det ska. Det är den uppdaterade filen som lever ett äventyrligt liv på tryckeriet, helt enligt plan. PUH!

Hade knappt hunnit lugna mig när jag sent om sider kom hem. Där väntade ett fluffigt och stort kuvert med mig som mottagare, det framkom av prydligt handtextade bokstäver. Avsändare: Susanne Ahlenius. Bästa Susanne!

K.M Weiland structuring your novel

Strukturinstruktioner

Hon hade skickat K.M Weilands handbok Structuring your novel. Jag som helt såld på struktur just nu eftersom nästa bok ska bli så mycket bättre. Efter förmiddagens chockupplevelse fick jag alltså åror till en båt som ska styras över ett vilt skummande hav. (Ja, nu kör jag havsmetaforer igen, förlåt.) Snacka om att tajma något till hundra procent. Tack Susanne. Jag blev så glad för din tanke och för din handling. Tack!

8 tankar på “Vändpunkter i vardagen

  1. Pingback: Återhämtning | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s