”Kontant eller kort?”


Jag tänkte ta ett steg in i 2000-talet, in i det kontantlösa samhället för att vara mer precis. För hallå! I dag kan man som privatperson, en helt vanlig människa, ta betalt med kort i sitt eget hem. Eller ja, var man än har sin smarta telefon (och wifi-uppkoppling tror jag också att man måste ha).

Det lät så himla bra när jag läste på iZettles hemsida. För jag kände ju igen det där med att folk allt som oftast inte har några kontanter på sig. Även om det kostar 2,75 procent av varans pris är det rätt okej jämfört med att kanske inte få sålt alls om man inte erbjuder kortbetalning. Och jag vill ju inte låta en så enkel sak stå mellan mig och försäljningen av ett exemplar av Skuggplats. När upplagan nu kommer.

Jag laddade ner appen, beställde kortläsaren i tisdags och fick den levererad redan i torsdags. Testade. Det funkade!

Blev lite trött redan i fredags. Då kom ett mejl från iZettle. Den enklare kortläsaren jag valde (eftersom jag inte tänker att det direkt blir några storaffärer för min del) kommer att fungera mycket mindre smidigt när någon betalar med Visakort från och med 1 april. Och därför slutar iZettle att sälja den. Men man kan få köpa den mer avancerade kortläsaren, där man också knappar in sin kortkod, till rabatterat pris.

Suck. Visst vill jag ha den där andra dosan om det är den som gäller. Jag menar Visa, det är ju typ det vanligaste kortet. Men då vill jag ha igen mina pengar för den variant jag beställde. Vad ska jag med två kortläsare till?

Har mejlat företaget och ställt några frågor kring detta. Uppföljning kommer.

PS: I dag droppar det från taken och solen sprider stjärnglans över snön där ute. Vårkänning! DS.

8 tankar på “”Kontant eller kort?”

    • Den som heter chip- och signaturläsare kostade 249 kr (inklusive moms), men då får man värdecheck som ger tillbaka 200 kronor i transaktioner. Men den går som sagt inte att köpa längre mer än i undantagsfall (hos Telia t.ex) och är väl inte värd att införskaffa heller eftersom det blir sjukt osmidigt med Visakort.

      Chip- och pinläsaren kostar 795 kr plus moms om man inte har något konto sedan tidigare på iZettle, om man har det är det halva priset under en begränsad tid.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s