Veckan V


I dag är det exakt fyra veckor sedan jag tryckte på send och mejlet med den sista versionen av mitt manus for iväg till Vulkan och vidare till ett tryckeri i östra Europa. Fyra veckor. Den magiska minimigränsen för hur lång tid det tar att trycka en bok med hård pärm.

Det betyder att leveransen med böcker kan komma när som helst. Det är inte längre ”tre, fyra veckor” eller någon annan odefinierad tidsaspekt kvar innan det ska ske. Det är Veckan V.

Snart är det också Dagen D. Ingen återvändo. Boken är klar och det finns ingen lite bättre variant av den runt hörnet.

Det är fullt tänkbart att jag kanske måste gå under jorden ett tag. För jiiiissseeesss. Det här betyder att folk faktiskt ska läsa min bok alldeles snart. De där orden som jag suttit och hamrat ned och vänt på och filat på och gullat med och hatat och … ibland varit nöjd med. Nu ska andra titta på dem. Ha en åsikt, positiv eller negativ.

Sa jag hjälp?

Fast jag lämnar nog inte landet riktigt än. Det finns en kort lucka mellan leverans och läsande som jag jag tänkte utnyttja. Sola mig lite i glansen av ”herregud hon rodde faktiskt iland det här” och samtidigt servera snittar, skumpa och signaturer. Releasefest, med andra ord. En kvinna måste väl få fira!

(Den evige pessimisten i mig säger att jag bestämmer datum när jag ser att det faktiskt finns böcker att skriva sitt namn i. Optimisten som då och då försöker göra rösten hörd säger att det blir lördagen den 1 mars. Cirka 16-18. Hemma i det ganska mingelvänliga köket.)

2 tankar på “Veckan V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s