Recenserat


För en vecka sedan fick jag ett mejl från min tidigare kollega Johanna Wiman, som numera är frilansjournalist. Hon hade läst ut Skuggplats och beklagade att det dröjt ett tag, men i gengäld hade hon tagit sig tid att skriva en lång och ärlig recension. ”Nu blev du nervös va?” avslutade Johanna. JA! Men samtidigt så KUL att få respons!

Jag fick lov att publicera recensionen här på bloggen. Har suddat ut några namn för att inte förstöra spänningen för nästa läsare, annars är det Johannas synpunkter från början till slut.
Var så god!

”Jag har haft mycket jobb och varit lite stressad sista tiden. Kanske var det därför det tog mig lite tid innan jag kom in i Skuggplats. Du vet: tre gånger läste jag cirka tjugonio sidor och tänkte att det var bra, välskrivet, snyggt uppbyggt, men kände kanske ändå att jag var medveten om att jag satt och läste en bok. Om du förstår vad jag menar.

Sedan hände något. Vid sidan 90 ungefär. I en hotellsäng i Umeå i fredags kväll, med ett nyfunnet lugn i kroppen och all tid i världen, grep berättelsen tag om mig. Plötsligt glömde jag att det var din bok, att det var du som hade hittat på karaktärerna. De lyfte från sidan och blev verkliga och jag märkte hur det började gnaga i mig: vart fan fanns William egentligen?

Och sedan gjorde jag det där som man bara gör om man verkligen gillar en bok: sträckläste. Jag vet att många sagt det till dig men jag STRÄCKLÄSTE den verkligen. Cirka 250 sidor på mindre än ett dygn och på slutet, där, precis när NN klev in genom XX dörr, hade jag puls så hjärtat hamrade innanför bröstkorgen, kände mig nästan irriterad på dig som inte bara BERÄTTADE HUR DET SKULLE GÅ utan plågade mig sida upp och ned med upplösningen som dröjde.

Spännande intill sista sidan, sista raden, nästan sista ordet.
Hatten av! Tio poäng! Skriv nu en till för det här, Minna Ulin, det här kan du.”

Tack Johanna! Jag ska skriva mer, måste bara få bort de där flammorna av rodnad från kinderna först.

2 tankar på “Recenserat

  1. Vad fint för dig Minna, en sådan bra recension, förstår den gjorde dig glad. Jag vill också läsa din bok typ nu, snart blir jag sist med att ha läst den och sist är inte riktigt min typ av plats;) Voi voi. Kram och ha en härlig onsdag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s