Glad (skrivar)påsk


Maken är på cykeläventyr på Mallorca och jag tillbringar påskhelgen i ensamhet. Nej, det är inte synd om mig. Jag ska ju ägna heeeeeelllaaaa helgen åt att skriva. Få till den där novellen som ska vara klar lagom till slutet på Medborgarskolans kurs (som är snart) och därutöver hinna åtminstone tänka över strukturen på nästa bok.

Jag är mycket för att göra-lappar. (Återkommer till det.) Eftersom jag ville hinna lite annat hade jag skrivit en lista över projekt att påbörja under veckan. Typ tvätta fönster. Och 17 grejer till. Men en sak skrev jag fem gånger för att verkligen understryka vikten av att det blev gjort. Skriva, skriva, skriva, skriva, skriva.

Nu är det långfredag. Det här blogginlägget är det första jag fått till som kan gå under den rubriken. Men det är okej. Jag är skönt avslappnad i kroppen efter ett race i trädgården (läs ”potatislandet”). Det finns absolut inget på tv värt att se. Är också extra taggad eftersom jag ägnade gårdagskvällen åt att läsa K.M Weilands mycket inspirerande bok om hur man planerar sitt romanprojekt, Outlining your Novel (tänker att idéerna går att applicera även på en novell).

Just det. Lappar. Och Medborgarskolans kurs. Förra gången testade vi metoden att använda post it-lappar för att organisera ett skrivprojekt. Det är en idé jag tänkt prova men aldrig riktigt kommit till skott med. Och nu drog jag ur proppen! Det var hur kul som helst. De tio minuter vi fick till vårt förfogande och min novellidé växte så att bänken inte räckte till åt alla lappar, fast jag bara hann till hälften.

Vet inte hur stor vägg jag kommer att behöva för en roman? Kanske behöver förfina min metod och skriva lite mer på varje lapp. Eller skaffa mindre post its.

postitexperiment

En halv novell på idéstadiet.

Bänkgrannen klarade sig med betydligt mindre yta.

postitgranne

Två noveller. Viss skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s