15 minuter i rampljuset


Hon sa: ”börja med att berätta lite fritt om dig själv”.

Jag lutade mig lite framåt i stolen på Kronans bibliotek, såg i ögonvrån mackapären som lyste upp mitt ansikte tillräckligt för att kameran långt borta i hörnet skulle fånga varenda min. Sedan hände något. Jag liksom flöt upp ur min egen kropp. Där, i takhöjd, kunde jag sedan betrakta en kvinna i en stol på Kronans bibliotek och hon var märkligt lik mig.

Men till skillnad från mig var hon inte särskilt tystlåten av sig. Som hon pratade! Det tog ju aldrig slut. Blablablabalablaa bla och bla sa kvinnan med min röst.

Vad jag sa? Ganska mycket vill jag minnas men innehållet är vagare. Fast det lät åtminstone bitvis misstänkt likt finska. Det var nog en del om min barndom på Kronogården. Kanske något om boken. Säkerligen om hur det är att åka hiss i höghusen, för sen gick vi och filmade i den miljön.

Puh. Ville bara få sagt att jag blev intervjuad för SVTs finskspråkiga nyhetsprogram Uutiset i dag. Det var faktiskt inte särskilt nervöst. Att det filmades tänkte jag inte så mycket på, kanske för att det kändes som att sitta och prata med en god vän. Reportern Karita Lehikoinen-Stedt sa att min finska var bra. Det var snällt.

Sändningsdatum är ännu oklart. Det enda som är riktigt klart är att jag kommer att hinna bli supernervös hundra gånger om innan det är dags.

Sålde dessförinnan en duschkabin. Någon ringde på min tidningsannons i morse och var väldigt intresserad. Vilken dag!

 

3 tankar på “15 minuter i rampljuset

  1. Vad skoj att det var Karita. En barndomskompis till mig. Det jag dock minst bäst är att vi oftast kivades om barbiedockorna och att vi inte alltid ville ha hennes söta lillasyster Katja med:)

    Gilla

  2. Pingback: Jag är på tv! | minnaulin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s